Den var lätt och göra och jätte god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Botten:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och potatismjöl med bakpulvret. Rör ner det i ägg smeten. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur det och låt det smälta i hett starkt kaffe. Häll i konjaken. Fördela kaffe över kakbotten.
- Fyllning:
Vispa gulorna med sockret, vaniljsockret och macarponeosten några minuter. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner den i smeten. Bred fyllningen på botten. Ställ tårtan i frysen och låt stå minst ett par timmar.
- Ta ut tårtan ur frysen minst 1 timme före servering. Lägg den på ett fat medan den fortfarande är fryst. Dekorera med siktad kakao. Servera gärna med hallon det blev jätte gott till.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmmmmm... nu saglar jag!!!! Jag ääälskar Tiramisu!!!! Tusen tack!!!
Helt underbar tiramisutårta, har gjort den 2 gånger och alla bara älskar den. Tack för receptet victea
En fråga bara, varför gelatin? Ser det i de flesta recept på tiramisutårta, men undrar vad som händer om man skippar det...?