Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätthalstrad lax med avokado- och sjögrässallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stekt laxfilé och en sallad med avokado och räkor. Kan helgmiddagen bli godare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gröp ur och grovtärna avokadorna. Rosta sesamfröna. Klipp ½ sjögräsark (nori) i fina strimlor. Blanda detta med olivolja, risvinäger eller äppelcidervinäger och mirin eller socker. Vänd ner de skalade räkorna. Salta och peppra.
  2. Lägg upp snygga högar av salladen på tallrikar. Stek 4 bitar laxfilé i en het lätt oljad stekpanna i 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg upp laxen bredvid avokadosalladen. Garnera gärna med strimlade noriark.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.