Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagad laxmousse

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Detta är ett måste på mitt julbord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka laxen i saltvatten, räkna med 1 ½ msk salt/liter vatten. Slå på vatten så det täcker hela fisken. Sjud sakta tills fisken är klar.
  2. Rensa den kokta laxen från alla ben, dela i mindre bitar. Vispa grädden till skum.
  3. Blanda ner gräddfil, majonnäs, chilisås, dill, salt och kryddor. Rör om. Rör ner laxen i smeten.
  4. Lös upp de blötlagda gelatinbladen på svag värme och rör ner det i moussen. Blanda väl.
  5. Häll smeten i en lämplig form eller skål, packa med en slickepott. Ställ den kallt till.
  6. Stjälp upp moussen före servering, garnera med gurka, sallad och räkor.
  7. Som huvudrätt räcker det till 6 personer.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bocuracao 30 december 2008

    Underbart! Till och med en vecka EFTER jul smakar den bra, men kanske har den fått lite konstig smak....hahaha. Tack för en perfekt rätt att ha på julbordet! Bo

  • SEAbjrpn 30 januari 2009

    Tack för ett fint recept Kram SEA

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.