Detta är ett måste på mitt julbord.
Instruktioner
- Börja med att koka laxen i saltvatten, räkna med 1 ½ msk salt/liter vatten. Slå på vatten så det täcker hela fisken. Sjud sakta tills fisken är klar.
- Rensa den kokta laxen från alla ben, dela i mindre bitar. Vispa grädden till skum.
- Blanda ner gräddfil, majonnäs, chilisås, dill, salt och kryddor. Rör om. Rör ner laxen i smeten.
- Lös upp de blötlagda gelatinbladen på svag värme och rör ner det i moussen. Blanda väl.
- Häll smeten i en lämplig form eller skål, packa med en slickepott. Ställ den kallt till.
- Stjälp upp moussen före servering, garnera med gurka, sallad och räkor.
- Som huvudrätt räcker det till 6 personer.
Publicerat den
21 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart! Till och med en vecka EFTER jul smakar den bra, men kanske har den fått lite konstig smak....hahaha. Tack för en perfekt rätt att ha på julbordet! Bo
Tack för ett fint recept Kram SEA