- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Den här värmande och färgrika kycklingsoppan går snabbt att laga och är full av nyttigheter.
180 kcal/portion
Instruktioner
- Häll kycklingbuljongen i en stor kastrull och koka upp.
- Skala löken och morötterna. Hacka löken och selleristjälkarna och skiva morötterna.
- Lägg grönsakerna i buljongen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda utan lock cirka 10 minuter på svag värme.
- Tillsätt tomater, ärter och majs och koka upp. Tärna kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar.
- Spreja en liten stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna runt om 2-3 minuter.
- Lägg kycklingbitarna i soppan, sänk värmen och låt sjuda utan lock 10 minuter.
- Smaka av kycklingsoppan med svartpeppar.
- Portionera upp soppan i varma, djupa tallrikar och servera gärna varmt fullkornsbröd som tillbehör.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar