Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagad, mager kycklingsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Den här värmande och färgrika kycklingsoppan går snabbt att laga och är full av nyttigheter. 180 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kycklingbuljongen i en stor kastrull och koka upp.
  2. Skala löken och morötterna. Hacka löken och selleristjälkarna och skiva morötterna.
  3. Lägg grönsakerna i buljongen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda utan lock cirka 10 minuter på svag värme.
  4. Tillsätt tomater, ärter och majs och koka upp. Tärna kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar.
  5. Spreja en liten stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna runt om 2-3 minuter.
  6. Lägg kycklingbitarna i soppan, sänk värmen och låt sjuda utan lock 10 minuter.
  7. Smaka av kycklingsoppan med svartpeppar.
  8. Portionera upp soppan i varma, djupa tallrikar och servera gärna varmt fullkornsbröd som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.