Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagade kakor av choklad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kex, choklad, kokos och valnötter. Kan det bli godare? Har inte själv hunnit att göra dessa ännu. Ska prova med vanlig mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en bakform med måtten 32,5x22,5 cm, ställ den åt sidan.
  2. Placera grahamskexen i en matberedare. Bearbeta dem tills de består av fina smulor. Mät upp 320 g smulor.
  3. Blanda smulor, hackad choklad, kokosflingor och valnötter i en medelstor skål; rör om för att blanda. Lägg i mjölk; rör om med kakslev tills det är blandat.
  4. Sprid ut smeten jämnt i bakformen.
  5. Grädda i 15 till 18 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna. Låt formen stå på gallret tills den svalnat helt. Skär upp det i fyrkanter 5,6x5,6 cm. Lagra dem väl täckt i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.