Rödingen kan vänta i kylen och grönsakerna kan förberedas men kokas strax före servering.
Instruktioner
- Filea fisken, spara skrovet. Låt skinnet vara kvar men dra bort småbenen. Lägg filéerna på plåtar och strö över saltet. Låt ligga ca 1 timme i rumstemperatur.
- Skölj och torka fisken. Dela den ev i portionsbitar och lägg på långpannor med bakplåtspapper. Ställ i kylen.
- Skala och ansa grönsakerna. Skiva morötterna, skär fänkål och sparris i bitar och klyfta potatisen. Häll kallt vatten över potatisen och täck över grönsakerna. Ställ kallt. Hit kan förberedas.
- Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp salta vatten i två större grytor.
- Saffranssmör: Smält smöret tillsammans med stött safran, salt och vitlöksklyftor. Låt stå på svag värme fram till servering.
- Koka potatisen för sig i 5-10 min. Den får inte bli överkokt. Koka morötter och fänkål i en gryta 5-8 min. Låt sparrisen koka med de sista 3 minuterna.
- Sätt in fisken mitt i ugnen 8-10 min till 55 grader innertemperatur. Servera fisken med grönsaksmosaik. Ringla lite saffranssmör runt.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar