Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättrimmad röding med saffranssmör

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rödingen kan vänta i kylen och grönsakerna kan förberedas men kokas strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Filea fisken, spara skrovet. Låt skinnet vara kvar men dra bort småbenen. Lägg filéerna på plåtar och strö över saltet. Låt ligga ca 1 timme i rumstemperatur.
  2. Skölj och torka fisken. Dela den ev i portionsbitar och lägg på långpannor med bakplåtspapper. Ställ i kylen.
  3. Skala och ansa grönsakerna. Skiva morötterna, skär fänkål och sparris i bitar och klyfta potatisen. Häll kallt vatten över potatisen och täck över grönsakerna. Ställ kallt. Hit kan förberedas.
  4. Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp salta vatten i två större grytor.
  5. Saffranssmör: Smält smöret tillsammans med stött safran, salt och vitlöksklyftor. Låt stå på svag värme fram till servering.
  6. Koka potatisen för sig i 5-10 min. Den får inte bli överkokt. Koka morötter och fänkål i en gryta 5-8 min. Låt sparrisen koka med de sista 3 minuterna.
  7. Sätt in fisken mitt i ugnen 8-10 min till 55 grader innertemperatur. Servera fisken med grönsaksmosaik. Ringla lite saffranssmör runt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.