Att göra en god och elegant rätt behöver inte vara så tidskrävande. Här bjuder jag på ett recept som går snabbt att göra och är lite lyxigare.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tina torsken. Krydda torsken med salt och lägg den i en ugnssäker form. Låt den rimma ca 10 minuter. (Det gör att torsken blir extra saftig)
- Sätt in torsken mitt i ugnen och stek ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56 grader.
- Tillaga potatisbakelsen enligt anvisningar på förpackningen.
- Rör ihop créme fraiche, rom och riven pepparrot.
- Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt, använd gärna en mandolin eller osthyvel. Skala och skär gurkan i långa remsor med potatisskalare. Skär dillen grovt. Värm fänkålen i matfettet i en kastrull och krydda med salt. Blanda i gurkan och dillen.
- Servera torsken med potatisbakelsen, romsås, fänkålssalladen, pepparroten och citronklyftor.
Publicerat den
1 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar