Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättrökt chiligravad lax

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Grillad gravad lax med mycket smak i laxen och enkelt att förbereda dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop socker, salt och chiliflakes. Grovhacka enbären och tillsätt dem. Om du använder röksalt behöver det mortlas först.
  2. Gnid in laxens ovan- och undersida. Lägg i en plastpåse. Låt stå i rumsvärme ca 1 timme tills salt- och sockerblandningen löst sig. Ställ in i kylen över natten (blir gott även om den får stå endast ett par timmar).
  3. Se till att grillen inte är alltför het. Lägg laxsidan på ett folieark med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga i ca 20 minuter beroende på tjocklek. Eller tillaga laxen i ugn, 150º i ca 20 minuter.
  4. Lyft över laxsidan på en skärbräda. Servera med kokt potatis och en god sås eller bara som den är till buffébordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.