Grillad gravad lax med mycket smak i laxen och enkelt att förbereda dagen före.
Instruktioner
- Rör ihop socker, salt och chiliflakes. Grovhacka enbären och tillsätt dem. Om du använder röksalt behöver det mortlas först.
- Gnid in laxens ovan- och undersida. Lägg i en plastpåse. Låt stå i rumsvärme ca 1 timme tills salt- och sockerblandningen löst sig. Ställ in i kylen över natten (blir gott även om den får stå endast ett par timmar).
- Se till att grillen inte är alltför het. Lägg laxsidan på ett folieark med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga i ca 20 minuter beroende på tjocklek. Eller tillaga laxen i ugn, 150º i ca 20 minuter.
- Lyft över laxsidan på en skärbräda. Servera med kokt potatis och en god sås eller bara som den är till buffébordet.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar