Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättsockrad jordgubbssylt med fryspulver

 
Skriv ut

Absolut godaste,enklaste och nyttigaste jordgubbssylten någonsin :) Jordgubbar innehåller skyhöga mängder antioxidanter som bland annat motverkar cancer och skadligt kolesterol. Dessutom innehåller jordgubbar rikliga mängder folat och C-vitamin, fibrer, magnesium, koppar, b-vitaminer och jod. Allt detta bevaras så länge jordgubbarna inte kokas vilket den inte gör i denna sylten! Den är inte bara god-den är nyttig också :P

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär de rensade jordgubbarna i önskad storlek, antingen i skivor eller i bitar allt efter eget behag. Blanda socker och fryspulver. Strö blandningen över jordgubbsbitarna och rör kraftigt så sockret löser upp sig men ändå varsamt så du inte slår sönder bitarna. Häll sylten i små frysförpackningar eller små glasburkar och frys in. Tänk på att inte fylla ända upp då sylten utvidgar sig i frysen!
  2. Efter upptining bör sylten förvaras i kyl och förbrukas inom en vecka.
  3. Det går alldeles utmärkt att dubbla eller tredubbla receptet :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.