Gratäng utan potatis
Från halv åtta hos mig
Instruktioner
- Värm ugnen till 100 grader.
- Koka upp vattnet med salt och koka rättikan i 5 minuter. Häll av vattnet.
- Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
- Blanda crème fraiche, philadelphiaost och grädde, tillsätt svartpeppar.
Fördela gräddblandningen över och i mellan rättikan.
- Gratinera gratängen i 1-1 ½ timma.
När den börjar få färg och kännas mjuk, ta ut ur ugnen och lägg på den rivna osten.
Gratinera i ugnen några minuter till tills osten fått fin färg och konsistens.
Publicerat den
11 mars 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade varken lök eller vitlök hemma, så det blev nog något annat. Kryddade med ganska mycket örtkryddor i stället. Det blev riktigt bra. Ska följa originalreceptet en annan dag då jag är bättre rustad med ingredienser.
Hade varken lök eller vitlök hemma, så det blev nog något annat. Kryddade med ganska mycket örtkryddor i stället. Det blev riktigt bra. Ska följa originalreceptet en annan dag då jag är bättre rustad med ingredienser.