Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

lagom lyxig müsli

(2 kommentarer)  
lagom lyxig müsli lagom lyxig müsli lagom lyxig müsli
Skriv ut

Bästa frukosten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandeln grovt. Lägg hacket i en rymlig bunke tillsammans med rågflingor, havregryn, solroskärnor, linfrön och koksflingor. Vänta med russinen. Rör runt. Vänd ner råsockret och rör om igen,
  2. Värm ugnen till 200 grader. Blanda vatten och olja och stänk detta över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in. Bred sedan ut det hela i en lätt smord långpanna .
  3. Sätt in långpannan i ugnens mittläge i 20-30 minuter. Det är viktigt att passa müslin noga under tiden. Ta ut långpannan minst 3 gånger och rör om så att müslin blir jämt rostad. Låt den sedan kallna. Blanda ner russinen och lägg müslin i en tät och rymlig burk.
  4. Servera müslin med naturell yoghurt eller filmjölk och bär eller frukt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MarinaJohanzon 20 februari 2011

    Mycket gott ! Och sedan kan man ju blanda i övriga ingredienser och frukter som man tycker om så får man flera olika muslin. :)

  • Neta52 2 mars 2011

    Det här receptet var jättegott! Jag hade inga rågflingor hemma men däremot fullkornsflingor. Jag tror man kan ta lite vad man har, dock är nog socker, vatten och russin något jag alltid kommer att ha med. Det här blir mitt favoritmüslirecept i fortsättningen, med diverse variationer beroende på vad som finns hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.