En riktig passlig nyårsmiddag eller varför inte trettonaftonsmiddag...
I denna rätt går en hel del att förbereda.
Instruktioner
- Putsa filén från hinnor.
Salta och peppra oxfilén, bryn hastigt runt om i en panna.
Lägg i en ugnsform, sätt digitaltermometern mitt i kärnan.
Ställ in i ugnen på 90 grader, låt gå tills kärntemperaturen är 58 grader.
- Persiljemix:
Mixa bröd, parmesan, persilja och vitlök fint och grönt, salta och peppra.
- När oxfilén är färdigstekt:
Låt oxfilén vila 15-20 min, pensla den sedan i olivolja och rulla i persiljemixet.
Skär upp oxfilén i önskade skivor.
- Skala grönsakerna och koka dom mjuka i välsaltat vatten.
Vänd runt grönsakerna i rapsolja och valnötter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Förbered detta och värm på vid servering.
- Rosta potatisen i ugn 175 grader med vitlöksklyftor, olivolja, salt och peppar.
Förbered detta och värm på vid servering.
Smula osten över den varma potatisen och vänd runt.
- Servera en god grönsallad till denna rätt.
Smaklig spis!
Publicerat den
1 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
helt underbart gott