Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lainas kålpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En kålpudding som blir lite fastare i konsistensen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn i gjutjärnsgryta eller stekpanna. Stek köttfärsen tillsammans med löken. Det går bra att steka i omgångar om man inte har en tillräckligt stor stekpanna eller en gjutjärnsgryta.
  2. Bryn kålen som ska vara fint riven eller skuren i små bitar. Sjud i 30 min i gryta eller kastrull. Tag av från plattan och tillsätt sirapen samt den kokta risgrynsgröten, ägg och köttbuljongen. Om du använder en form måste den smörjas Lägg allt i en form som tål ugn alternativ gjutjärnsgryta. Strö över ströbröd. Sätt in i ugnen 1 timme på 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.