För oss som gillar lakris
Instruktioner
- Häll vattnet i en kastrull och smält lakritsstången i det vattnet. Svag värme rekomenderas.
- Vispa äggulor och socker tills det är vitt och pösigt i en annan kastrull.
- Rör ner den smälta lakritsen tillsammans med maizenan i sockerblandningen. Koka upp under omrörning.
- Låt blandningen svalna under omrörning och vispa sedan grädden försiktigt och häll ned den i blandningen.
- Vispa nu äggvitorna till hårt skum och vänd ned den i blandningen.
- Häll moussen i portionsskålar och låt stelna i kylskåp,
- Servera gärna med riven lakrits och vaniljglass.
Publicerat den
26 januari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Verkar som ett bra recept det här. Hur blir moussen efter en tid i kylskåp? Sätter den sig lite och blir lite mer fast? Är det stark lakrits-smak, eller kan man tillsätta mer?
låter som något min sambo skulle älska, vad för typ av lakrisstång använder du? tack på förhand / caroline
Fungerar den bra i tex tårtor och sånt? Och vad för lakritsstång ska man ha?