Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakrismousse

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För oss som gillar lakris

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vattnet i en kastrull och smält lakritsstången i det vattnet. Svag värme rekomenderas.
  2. Vispa äggulor och socker tills det är vitt och pösigt i en annan kastrull.
  3. Rör ner den smälta lakritsen tillsammans med maizenan i sockerblandningen. Koka upp under omrörning.
  4. Låt blandningen svalna under omrörning och vispa sedan grädden försiktigt och häll ned den i blandningen.
  5. Vispa nu äggvitorna till hårt skum och vänd ned den i blandningen.
  6. Häll moussen i portionsskålar och låt stelna i kylskåp,
  7. Servera gärna med riven lakrits och vaniljglass.

Kommentarer (3)

  • Bagarbabe 5 oktober 2008

    Hej! Verkar som ett bra recept det här. Hur blir moussen efter en tid i kylskåp? Sätter den sig lite och blir lite mer fast? Är det stark lakrits-smak, eller kan man tillsätta mer?

  • Roosen1989 19 juli 2011

    låter som något min sambo skulle älska, vad för typ av lakrisstång använder du? tack på förhand / caroline

  • RyanOreily 9 augusti 2012

    Fungerar den bra i tex tårtor och sånt? Och vad för lakritsstång ska man ha?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.