Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakrits- och citronparfait

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Lakrits och citron är perfekta kompisar i denna himmelska glass!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med citronparfaiten. Riv skalet och pressa saften från citronen, använd allt skal och ca 1 msk citronsaft. Blanda skal, saft och socker i en skål som går att värma i vattenbad. Tillsätt smöret och värm försiktigt så att allt smälter ihop.
  2. Vispa ägg och äggula lätt och blanda i smeten. Sjud sedan på svag värme och rör hela tiden, helst med en träslev. När smeten tjocknar, lyft bort från spisen och vispa smeten kall.
  3. Vispa grädden och rör ned i äggsmeten. Klä tex. en brödform eller mindre portionsformar med plastfolie och fyll till hälften med smeten. Frys in.
  4. Undertiden citronparfaiten fryser gör du klart lakritsparfaiten.
  5. Vispa ägg och socker fluffigt över sjudande vattenbad. Smält lakritsploppen i äggsmeten, ta av från spisen och vispa smeten tills den är kall. Vispa grädden och rör ned i äggsmeten. Ställ in smeten i kylskåpet tills den är riktigt kall.
  6. Om citronparfaiten hunnit frysa till ytan kan du fylla på med lakritsparfaiten, annars låter du den frysa något mer innan du fyller på nästa lager.
  7. Täck sedan formen med plastfolie och låt hela parfaiten frysa minst 3 timmar eller över natten. Ta fram ur frysen 20 minuter innan servering. Skär eller stjälp upp parfaiten på ett fat och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.