Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakrits och citronsill.

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

God, nyttig och med mycket lakritssmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut lakritsgranulaten och de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Riv skalet från den väl sköljda och gärna ekologiska citronen. Lägg skalet och saften från halva citronen i den skål du vill ha den färdiga sillen i. Skölj sillen i kallt vatten och skär den i lagom stora bitar. Lägg ner den i skålen med citronblandningen. Blanda även ner crème fraicheblandningen i skålen med citron och sill. Klart på en gång även om den är ännu godare efter ett par timmars vila i kylen.
  2. Passar exempelvis på ett surdegsbröd tilsammans med en skiva ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.