Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakrits- och citrontryffel

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Helt underbar smakkombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lakritskolorna i bitar. Gör chokladtryffeln enligt nedan, men lägg i lakritsbitarna före uppkoket. Chokladtryffel: Blanda grädde och smör i en gryta, låt det få ett uppkok. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grytan. Rör tills chokladen smält och krämen är slät. Blanda i citronskalet, rör krämen slät. Ställ svalt för att stelna.
  2. Skeda upp matskedsstora klickar av smeten och rulla till runda bollar. Om smetan klibbar: Doppa då händerna i lite florsocker. Ställ bollarna kallt.
  3. Doppning: Bryt chokladen i bitar, smält i vattenbad eller i microvågsugn. Rör i kokosfettet och rör smeten slät.
  4. Garnering: Skär lakritskolan och citronskalet i riktigt tunna strimlor. Skeda den smälta chokladen över tryffelbollarna. Garnera med lakrits- och citronstrimlor. Ställ kallt att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.