Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakrits- och hallonkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Servera som den är eller med vispad grädde eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mjöl och citronskal, blanda till en jämn smet.
  2. Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dom över smeten.
  3. Grädda längst ner i ugnen i 35-40 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna och pudra över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marwis 4 juni 2008

    Går det bra med vanlig käck?

  • Vxlhaxan 5 april 2009

    Prövade detta recept i helgen, lite annorlunda för en som är van vid choklad. Men gott va det. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.