Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakrits- och kolaglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Söt kola och salt, knastrig lakrits i krämig glass blir helt klart en höjdare! Enkel och samtidigt lyxig dessert att ha på lut i frysen. Denna typ av glass kallas semifreddo och ska ätas nygjord eller halvtinad. Kan göras i en massa olika smaker och är perfekt om man inte har en glassmaskin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitan med ca 1 msk av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret. Vispa grädden fluffig. Mixa de hårda karamellerna till ett grovt pulver.
  2. Rör försiktigt ihop äggulan med grädden. Vänd försiktigt ner lakrits och kolasås och rör ett varv till. Vänd ner äggvitan. När smeten är jämn, häll i en plastlåda. Frys i minst 3 timmar.
  3. Servera glassen i våffelstrutar eller skålar och ringla över lite kolasås och strö över krossade karameller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.