Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakrits- och kolashots á la Guldheden

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Superenkelt och busgott! Återupptäck 90-talets favoritshot.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mortla det hårda godiset till ett grovt pulver. Blanda med vodka och häll i en flaska. Låt stå i ca 2 dygn tills godiset har lösts upp. Servera i shotglas, kallt eller rumstempererat.
  2. Bråttom? Mortlar du godiset fint är lakritsshoten klar på ett dygn, har du mer bråttom kan du smälta godispulvret i lite sprit i en kastrull på spisen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bolliboll 6 februari 2009

    När det gäller den turkiska pepparn så är det bara att stoppa i godiset utan att krossa det, i flaskan. klart på mindre än ett dygn.kolorna har jag aldrig testat så där vet jag inte.Det där med att krossa och värma den turkiska pepparn är bara en myt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.