Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsglass

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En krämig lättgjord glass med ljuvlig smak av lakrits. Servera färska eller tinade hallon till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ½ dl vispgrädde i en kastrull, rör ner lakritsen så att den smälter. Får ej koka. Låt svalna.
  2. Vispa grädden ganska hårt.
  3. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt, tillsätt vaniljsockret. Blanda ner den avsvalnade lakritsblandningen. Rör sedan försiktigt ner det i den vispade grädden. Häll över det i en form.
  4. Fryses minst 4 tim. Låt tina 10 min innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • GrandCru 7 juni 2009

    En fantastiskt god och krämig glass med riktig härlig lakritssmak!

  • Isbjorn78 7 augusti 2009

    En helt underbar glass med smaskig lakritssmak. Jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.