Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritskaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En lite annorlunda och god kaka och inte svår att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal i sockerblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter) Klipp “käck” i små bitar och strö dem över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.