Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritskladdkaka

(1 kommentar)  
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Nytt recept. Precis lagom med lakritssmak, varken för lite eller för mycket. Lakritslinserna som används i receptet ser ut som svarta Nonstop, och är heltigenom av lakrits, med ungefär samma konsistens och smak som Lakrisal. Köpt i en godisaffär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn, 200 grader om det är vanlig ugn). Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
  2. Krossa linserna i en mortel. Blanda de övriga torra ingredienserna i en skål. Smält fettet och lakritskrosset i en kastrull, och rör runt tills det mesta av krosset lösts upp (det gör inget om det inte är helt upplöst). Blanda äggen i skålen med övriga ingredienser. Rör ner lakritsfettet och blanda ordentligt - utan att vispa! Häll smeten i formen och ställ kakan mitt i ugnen och grädda i 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MillionDollarBaby 10 maj 2012

    Om jag skulle göra denna kaka skulle jag ta mörkt muscovadosocker, eftersom det har inslag av lakrits i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.