Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritskladdkaka med hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Tycker man om lakrits kommer man att älska denna kladdkaka

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och låt det svalna något. Rör i socker, ägg, kakao, lakritspulver och vaniljpulver. Rör sist i mjölet och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smörad och bröad form, ca 22cm i diameter. Strö hallonen över kakan. Grädda på 175 grader i 20-25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LenaBE1 3 maj 2014

    Älskar man lakrits är denna en höjdare. Kakan är jättegod med kraftig lakritssmak, dock lite för söt i mitt tycke. Jag hade velat gett en femma i betyg men jag gissar att mjölmängden är för snålt tilltagen för kakan tog tid att grädda och det blev en kraftig skorpa ovanpå kakan. Men en fyra får du av mig för den goda lakritssmaken. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.