Mysig middag med annorlunda marinering som serveras med sötpotatis.
Instruktioner
- Rör ut lakritsgranulatet i vattnet. Blanda i soja, balsamvinäger och olivolja. Hacka vitlöken och rosmarinen grovt och blanda i.
- Lägg kötet i en plastpåse och häll i marinaden.
Knyt ihop påsen och vänd runt den. Lägg in i kylen ca 30 minuter. Gör under tiden såsen och sötpotatisen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och vänd klyftorna i olivolja.
- Lägg på vitlöksklyftorna. Sätt in plåten i ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk och strö över salt.
Fräs ramslöken eller strimlor av purjolöken lätt i lite olja och blanda med sötpotatisen.
- Bkanda rödvin i en kastrull tillsammans med balsamvinäger, honung och kött fond. Koka upp och koka ner tills hälften återstår. Red av med maizena utrört i lite kallt vatten och vispa i smöret.
- Ta ut köttet och häll av marinaden. Stek köttet i smör eller grilla på båda sidor ett par minuter, salta och peppra.
- Servera köttet med rödvinssåsen, sötpotatis, rostade vitlöksklyftor och yoghurt.
Publicerat den
26 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar