Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsmarinerat lamm med rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mysig middag med annorlunda marinering som serveras med sötpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut lakritsgranulatet i vattnet. Blanda i soja, balsamvinäger och olivolja. Hacka vitlöken och rosmarinen grovt och blanda i.
  2. Lägg kötet i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt ihop påsen och vänd runt den. Lägg in i kylen ca 30 minuter. Gör under tiden såsen och sötpotatisen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Tvätta och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och vänd klyftorna i olivolja.
  5. Lägg på vitlöksklyftorna. Sätt in plåten i ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk och strö över salt. Fräs ramslöken eller strimlor av purjolöken lätt i lite olja och blanda med sötpotatisen.
  6. Bkanda rödvin i en kastrull tillsammans med balsamvinäger, honung och kött fond. Koka upp och koka ner tills hälften återstår. Red av med maizena utrört i lite kallt vatten och vispa i smöret.
  7. Ta ut köttet och häll av marinaden. Stek köttet i smör eller grilla på båda sidor ett par minuter, salta och peppra.
  8. Servera köttet med rödvinssåsen, sötpotatis, rostade vitlöksklyftor och yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.