En klassisk moule frites med mild lakritssmak från pastis och fänkål.
Instruktioner
- Borsta musslorna, rensa bort skägget och skölj dem väl. Släng bort trasiga eller öppna musslor.
Skala och hacka schalottenlöken, fänkål och vitlöken fint.
- Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt olja, schalottenlök, fänkål och vitlök. Rör om. Häll i vinet och pastisen, låt koka upp.
- Lägg i blåmusslorna och rör om. sätt på locket och låt koka i ca 3-5 minuter.
- Lyft upp musslorna (plocka bort de som inte öppnat sig). Lägg dem i en kastrull eller bunke med lock så att de håller sig varma.
- Koka ihop spadet till hälften. Häll i grädden i spadet och koka upp, smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg tillbaka musslorna, vänd runt dem och koka upp allt i ca ½ minut. Vill man ha mer syra så kan man droppa i lite pressad citron - smaka!
- Toppa med dill och fänkålsdill, riv över citronskal, strö över fänkålsfrön.
- Servera med pommes frites.
Publicerat den
26 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar