Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsmoule med pastis, fänkål och citron

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En klassisk moule frites med mild lakritssmak från pastis och fänkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta musslorna, rensa bort skägget och skölj dem väl. Släng bort trasiga eller öppna musslor. Skala och hacka schalottenlöken, fänkål och vitlöken fint.
  2. Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt olja, schalottenlök, fänkål och vitlök. Rör om. Häll i vinet och pastisen, låt koka upp.
  3. Lägg i blåmusslorna och rör om. sätt på locket och låt koka i ca 3-5 minuter.
  4. Lyft upp musslorna (plocka bort de som inte öppnat sig). Lägg dem i en kastrull eller bunke med lock så att de håller sig varma.
  5. Koka ihop spadet till hälften. Häll i grädden i spadet och koka upp, smaka av med salt och vitpeppar. Lägg tillbaka musslorna, vänd runt dem och koka upp allt i ca ½ minut. Vill man ha mer syra så kan man droppa i lite pressad citron - smaka!
  6. Toppa med dill och fänkålsdill, riv över citronskal, strö över fänkålsfrön.
  7. Servera med pommes frites.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.