Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritspannacotta med hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pannacotta med många smaker, lakrits, hallon och lime

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och socker med vaniljstången. Blötlägg gelatinbladen och låt stå i ca 5 minuter. Lägg gelantinbladen i den varma grädden så att de smälter.
  2. Rör i matlagningsyoghurt och fyll upp 4 st formar med hälften av smeten, ställ kallt.
  3. Hacka lakritsen grovt och koka upp med vattnet, rör hela tiden tills det smälter. Låt lakriten svalna av och fördela den sedan i formarna och fyll på med resten av smeten.
  4. Låt stå i kylen så att de stelnar.
  5. Koka upp vatten och socker till kompotten tillsammans med vaniljstången. Blanda i limeskal. Slå på ljummen sockerlag över hallonen och låt svalna. Servera med pannacottan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.