Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritssemifreddo med lakritsgranité

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

En läcker dessert för lakritsälskare! Funkar även att göra en barnvänlig, där man byter ut lakritsen mot tex jordgubbar och utesluter granitén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden och sätt in den i kylen. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Vispa upp äggvitorna i en separat bunke. Blanda ner grädden i äggulorna och vänd sist i de vispade äggvitorna. Varva semifreddosmet och lakritssås i portionsglas så att det blir ett marmorerat mönster. Ställ glasen på en bricka i frysen i minst 4-5 timmar.
  2. Granité: Koka ihop vatten och socker i ett par minuter. Dra av kastrullen från värmen och rör i de krossade lakritskaramellerna. Rör tills det löst sig och låt svalna. Tillsätt vodka. Häll upp lakritslagen i en rostfri bunke och ställ in den i frysen i ca 2 timmar. Ta fram bunken och rör med en visp eller gaffel och ställ tillbaka bunken i frysen. Rör varje timme tills det blivit en fryst, grynig granité. Det tar ca 4-5 timmar.
  3. Ta fram glasen med semifreddon 5-10 minuter före servering. Toppa med lakritsgranité och servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.