- Serverar: 6 portioner
- Tid: 6 timmar
Skriv ut
En läcker dessert för lakritsälskare!
Funkar även att göra en barnvänlig, där man byter ut lakritsen mot tex jordgubbar och utesluter granitén.
Instruktioner
- Vispa grädden och sätt in den i kylen.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum.
Vispa upp äggvitorna i en separat bunke.
Blanda ner grädden i äggulorna och vänd sist i de vispade äggvitorna.
Varva semifreddosmet och lakritssås i portionsglas så att det blir ett marmorerat mönster. Ställ glasen på en bricka i frysen i minst 4-5 timmar.
- Granité:
Koka ihop vatten och socker i ett par minuter. Dra av kastrullen från värmen och rör i de krossade lakritskaramellerna.
Rör tills det löst sig och låt svalna. Tillsätt vodka.
Häll upp lakritslagen i en rostfri bunke och ställ in den i frysen i ca 2 timmar.
Ta fram bunken och rör med en visp eller gaffel och ställ tillbaka bunken i frysen. Rör varje timme tills det blivit en fryst, grynig granité. Det tar ca 4-5 timmar.
- Ta fram glasen med semifreddon 5-10 minuter före servering. Toppa med lakritsgranité och servera genast!
Publicerat den
12 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar