Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laksabuljong med kyckling, räkor och spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laksabuljong är en krämig soppbas som fylls på med olika ingredienser. Denna innehåller kyckling, räkor och spenat. Basen är alltid kokosmjölk och buljong.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att göra buljongen. Skala och skär ingefäran i bitar. Kärna ur och strimla chilin. Skär citrongräset i bitar. Strimla limebladen. Koka upp buljong och kokosmjölk. Tillsätt ingefära, chili, citrongräs och limeblad. Sjud utan lock i 10 min. Sila buljongen och häll tillbaka i grytan. Smaka av med limesaft, fisksås och socker. Skär kycklingen i tunna skivor. Koka kycklingen i buljongen i ca 5 min under lock tills den är genomkokt. Rör ner spenat och räkor och koka ytterligare 1 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.