Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laktosfria bullar fyllda med mandelmassa

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Dessa bullar blir nästan som wienerbröd. Bullarna skall bara jäsa en gång, när de lagts på plåten. Mumsiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfettet, sockret och saltet pösigt. Lägg i ägget. Rör ut jästen i grädden. Häll ner blandningen i degbunken. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp den och knåda in resten mjölet.
  2. Kavla ut degen till två plattor à 32x32 cm. Dela den i 8x8 cm plattor. Lägg en klick mandelmassa smaksatt med aprikospuré mitt på plattorna. Rulla ihop dem diagonalt och lägg skarven nedåt på ett bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i 40 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel och pärlsocker. Grädda bullarna i 220 grader i 5-8 minuter. Låt dem svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.