Sockerkringlor! De riktiga kringlorna som bakas med jäst, ett gammalt och beprövat recept
Instruktioner
- Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm.
- Finfördela jästen i en bunke och häll vätskan över. Rör ut jästen i vätskan.
- Tillsätt ägg, sirap och salt. Lägg i det mesta av mjölet blandat med bakpulver.
- Knåda degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa under en handduk i 40 minuter.
- Arbeta ihop degen och rulla den till längder som du sedan formar till kringlor. Låt dem jäsa på en plåt i ytterligare 40 minuter under en handduk.
- Under tiden, sätt ugnen på 220º. Grädda kringlorna i ugnen 9-10 minuter.
- Doppa kringlorna först i smält smör och sedan i sockret medan de fortfarande är varma.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar