Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laktosfria kringlor

 
Skriv ut

Sockerkringlor! De riktiga kringlorna som bakas med jäst, ett gammalt och beprövat recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm.
  2. Finfördela jästen i en bunke och häll vätskan över. Rör ut jästen i vätskan.
  3. Tillsätt ägg, sirap och salt. Lägg i det mesta av mjölet blandat med bakpulver.
  4. Knåda degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa under en handduk i 40 minuter.
  5. Arbeta ihop degen och rulla den till längder som du sedan formar till kringlor. Låt dem jäsa på en plåt i ytterligare 40 minuter under en handduk.
  6. Under tiden, sätt ugnen på 220º. Grädda kringlorna i ugnen 9-10 minuter.
  7. Doppa kringlorna först i smält smör och sedan i sockret medan de fortfarande är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.