Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laktosfria lättare kanelbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

De här kanelbullarna är inte bara lättare än vanliga bullar. De är dessutom laktosfria. De har lägre GI p.g.a. linfröna och de innehåller bara hälften så mycket kalorier som vanliga bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Värm upp mjölken i en kastrull på låg värme till ca 37 grader, fingervarmt. Blanda sedan den ljumma mjölken med creme fraiche. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma och salt och rör. Häll i linfrön, psylliumfrön och mjölet lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
  3. Jäs degen under bakduk ca 30 minuter.
  4. Tag upp degen och knåda den smidig innan du kavlar ut den på mjölat bakbord. Bred på creme fraiche och pudra över med kanel och vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle och skiva med vass kniv rullen i ca 20 skivor, lagom bulltjocka.
  5. Lägg dem i bakformar och låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel eller pärlsocker
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • DevourMe 31 augusti 2008

    jag har ingen creme fraiche hemma, kan jag tag laktosfri fil ist, fast den har bara 0,5 fet så den är inte ås tjock, men kan jag tjocka till den med nått?

  • oddbacklund 4 oktober 2013

    Visseligen bra med mindre kalorier, men en kanelbulle kan ALDRIG vara lakrosfri.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.