De här kanelbullarna är inte bara lättare än vanliga bullar. De är dessutom laktosfria. De har lägre GI p.g.a. linfröna och de innehåller bara hälften så mycket kalorier som vanliga bullar.
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 250 grader.
- Smula ner jästen i en bunke. Värm upp mjölken i en kastrull på låg värme till ca 37 grader, fingervarmt. Blanda sedan den ljumma mjölken med creme fraiche. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma och salt och rör. Häll i linfrön, psylliumfrön och mjölet lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
- Jäs degen under bakduk ca 30 minuter.
- Tag upp degen och knåda den smidig innan du kavlar ut den på mjölat bakbord. Bred på creme fraiche och pudra över med kanel och vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle och skiva med vass kniv rullen i ca 20 skivor, lagom bulltjocka.
- Lägg dem i bakformar och låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel eller pärlsocker
- Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag har ingen creme fraiche hemma, kan jag tag laktosfri fil ist, fast den har bara 0,5 fet så den är inte ås tjock, men kan jag tjocka till den med nått?
Visseligen bra med mindre kalorier, men en kanelbulle kan ALDRIG vara lakrosfri.