Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamb curry

 
Skriv ut

När Indien var en engelsk koloni lärde sig engelsmännen uppskatta curryn och därför finns det i dag en mängd engelska rätter som är smaksatta med den fina kryddblandningen curry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar och bryn dem i en stekpanna i smör. När de fått fin färg, lägg dem i en gryta. Krydda med salt och curry. Skala löken, vitlöksklyftan och äpplet. Skär allt i tärningar. Fräs dem i smör i en stekpanna och lägg över till köttet i grytan. Tillsätt citronsaft och häll buljong gjord på tärning. Låt köttet steka under lock omkring 1 timme, tills köttet känns mört. Mot slutet av stekningen tillsätt yoghurt. Smaka av väl och tillsätt mer buljong om det ser torrt ut i grytan.
  2. Saffransris: Smält smör i en kastrull och lägg i riset, låt det bli lätt brynt. Blanda ner tärningar av paprika. Häll på buljongen och lägg i några strån saffran som ni tidigare stött i mortel. Blanda ner pinjenötterna. Låt riset koka under lock på svag värme i ca 18 minuter. Servera riset tillsammans med currystuvad lamm och mangochutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.