När Indien var en engelsk koloni lärde sig engelsmännen uppskatta curryn och därför finns det i dag en mängd engelska rätter som är smaksatta med den fina kryddblandningen curry.
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar och bryn dem i en stekpanna i smör.
När de fått fin färg, lägg dem i en gryta. Krydda med salt och curry.
Skala löken, vitlöksklyftan och äpplet. Skär allt i tärningar. Fräs dem i smör i en stekpanna och lägg över till köttet i grytan. Tillsätt citronsaft och häll buljong gjord på tärning.
Låt köttet steka under lock omkring 1 timme, tills köttet känns mört.
Mot slutet av stekningen tillsätt yoghurt.
Smaka av väl och tillsätt mer buljong om det ser torrt ut i grytan.
- Saffransris:
Smält smör i en kastrull och lägg i riset, låt det bli lätt brynt. Blanda ner tärningar av paprika.
Häll på buljongen och lägg i några strån saffran som ni tidigare stött i mortel. Blanda ner pinjenötterna.
Låt riset koka under lock på svag värme i ca 18 minuter.
Servera riset tillsammans med currystuvad lamm och mangochutney.
Publicerat den
21 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar