Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm i kål - får i kål

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En klassisk husmanskost rätt som inte så många gör längre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre grytbitar och bryn tills de får fin färg och lägg över i stor gryta/kastrull och vispa ur stekskyn efter varje stekning.
  2. Skär upp kålen i normalstora bitar typ 7x7 cm och bryn i omgångar tills de får lite färg. Häll över i grytan, ha i alla kryddorna och vattnet så det precis täcker köttet och låt småputtra i ca 1,5 timme. Smaka av ofta, man behöver ofta salta mer efter ca 1 timme när kålen börjar ge sötma.
  3. Servera som gryta/soppa med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • bernit 11 juli 2008

    Har ett nästan lika dant recept från Norge, "Får i kål" Enda skillnaden jag ser är i mitt recdept används inte lagerblad och köttet steks inte. Kål och kött varvas i grytan med lite mjöl pudrat mellan varven. Det är gudomligt gott !!

  • popik 7 april 2009

    Wow, vilka flashbacks man får. Minns att min mormor brukade göra detta. Tror inte hjag har ätit det sen jag var liten.

  • sune43 10 september 2009

    Kan inte bli bättre. Husmanskost som inte får falla i glömska.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.