- Serverar: 5 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En klassisk husmanskost rätt som inte så många gör längre.
Instruktioner
- Skär köttet i mindre grytbitar och bryn tills de får fin färg och lägg över i stor gryta/kastrull och vispa ur stekskyn efter varje stekning.
- Skär upp kålen i normalstora bitar typ 7x7 cm och bryn i omgångar tills de får lite färg. Häll över i grytan, ha i alla kryddorna och vattnet så det precis täcker köttet och låt småputtra i ca 1,5 timme. Smaka av ofta, man behöver ofta salta mer efter ca 1 timme när kålen börjar ge sötma.
- Servera som gryta/soppa med kokt potatis.
Publicerat den
6 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har ett nästan lika dant recept från Norge, "Får i kål" Enda skillnaden jag ser är i mitt recdept används inte lagerblad och köttet steks inte. Kål och kött varvas i grytan med lite mjöl pudrat mellan varven. Det är gudomligt gott !!
Wow, vilka flashbacks man får. Minns att min mormor brukade göra detta. Tror inte hjag har ätit det sen jag var liten.
Kan inte bli bättre. Husmanskost som inte får falla i glömska.