Instruktioner
Gör så här
1. Låt lergrytan ligga i kallt vatten ca 15 minuter.
2. Skär köttet i stora bitar.
3. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Skär citrongräset på längden och banka ut det något. (Eller riv skal och pressa juice från 1/2 citron)). Skala och finhacka ingefäran.
4. Varva kött, vitlök, paprika, citrongräs (eller citron)och ingefära i lergrytan.
5. Häll över vattnet blandat med kalvfond, farinsocker, sambal oelek och 1 tsk salt.
6. Sätt på locket och ställ in grytan i mitten i kall ugn.
7. Sätt ugnen på 225°C och tillaga i 1 1/2–2 timmar. Strö över persilja. Servera med kokt ris eller couscous.
Har precis tagit ur min lergryta med lamm tillagad efter ditt recept. Det smakade och doftade ljuvligt gott, Kryddningen var perfekt. Jag kommer att använda ditt recept fler gånger. Som tack blir det 5 stjärnor!