Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm i ölmarinad

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En ganska snabb maträtt jag uppfann i inte något mindre än Irland. Enkelt och trevligt för en helgmiddag med vänner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered marinaden 4 timmar före tillagning. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål, lägg i kotletterna och ställ i kylen 4-5 timmar.
  2. Skär rotsakerna i lagom stora kklyftor/bitar, blanda ihop med olivolja och kryddor. Ställ grönsakerna i ugn i ca 40 minuter på 180 grader.
  3. Stek lammkotletterna i olja 2 min på vardera sida och lägg dem över grönsaksblandningen i ugnen de sista 5-10 minuterna. Servera med en enkel sallad (tomat och sallad med lite balsamvinäger och olja) samt ett gott rödvin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.