Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Lerfat önskvärt En typisk rätt från Spanien

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag styckade lammdelar, ben alt axlar, behöver inte vara de finaste delarna på lammet, och lägg i lergrytan.
  2. Dela lök och tomater i klyftor och lägg mellan köttdelarna. Halvera potatisarna (behåll skalet på) Häll över olja, ca 3 dl, får gärna vara mera, så att olja finns på alla köttiga delar. Strö över rikligt med mald rosmarin.
  3. Krossa vitlök med persilja i en mortel och lite olja till en smet och lägg över köttdelarna. Slå på vinet och täck med alufolie.
  4. Sätt in i ugnen på 175 grader i 1 timme. Ta ut och häll på ev. mer vin och ta bort folien och ställ i ugnen ytterligare c; 45 minuter. Ät och drick ett gott vin till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.