- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Lerfat önskvärt
En typisk rätt från Spanien
Instruktioner
- Tag styckade lammdelar, ben alt axlar, behöver inte vara de finaste delarna på lammet, och lägg i lergrytan.
- Dela lök och tomater i klyftor och lägg mellan köttdelarna. Halvera potatisarna (behåll skalet på)
Häll över olja, ca 3 dl, får gärna vara mera, så att olja finns på alla köttiga delar. Strö över rikligt med mald rosmarin.
- Krossa vitlök med persilja i en mortel och lite olja till en smet och lägg över köttdelarna. Slå på vinet och täck med alufolie.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i 1 timme. Ta ut och häll på ev. mer vin och ta bort folien och ställ i ugnen ytterligare c; 45 minuter.
Ät och drick ett gott vin till.
Publicerat den
7 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar