Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm med kanelstekta fikon och halloumi

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanelstekta fikon, halloumiost och rucola gör de redan goda lammkotletterna till en ännu festligare rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid kotletterna med olja, spiskummin, salt och peppar. Rosastek dem 2-3 min i en het panna och lägg upp.
  2. Klyv fikonen, smält smöret i den urtorkade stekpannan, strösocker och kanel över botten och stek fikonen me snittytan ner över medelvärme ca 2 min. Lägg upp dem med köttet.
  3. Torka ur pannan, skiva och stek halloumiosten i olivolja.
  4. Varva den på fatet med det övriga samt rucola.
  5. Salta peppra och strö över en handfull rostade mandelspån.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ceciliaw 25 mars 2009

    Det här är en höjdare! Fikonen kostade 25 spänn styck men var värda varenda öre! Kombinationen färska fikon kanel och socker är annorlunda och vansinnigt läcker! Jag hade hasselbackspotatis till, mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.