Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm med kronärtskockor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den är också god att laga av nötkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar. Skala och skiva vitlöken. Skala och klyfta löken.
  2. Bryn köttet i olivolja i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta. Fräs vitlök och lök och lägg ner i grytan.
  3. Krydda med salt, peppar och örter. Häll på kalvfond, vatten, vinäger och grädde.
  4. Låt grytan koka under lock 20-30 minuter.
  5. Spola av kronärtskockorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär dem i halvor och lägg ner dem i grytan och låt alltsammans koka ytterligare 5 minuter.
  6. Red eventuellt grytan med arrowrot utrörd i lite kallt vatten. Strö över extra kryddor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunnar5 4 november 2008

    Mycket gott. Detta recept kommer jag att göra många gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.