Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm med timjan och vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett äkta Bordeaux-recept!

Ingredienser

Instruktioner

Skala sparrisen och koka i saltat vatten ca 6-7 minuter. Spola kallt vatten över sparrisen och låt den sedan torka. Sätt ugnen på 220 grader. Blanda timjan, persilja, brödtärningarna och den hackade vitlöken. Lammets lårben ska vara kort, hugg annars av en bit. Gnid in lammet i olivolja, salt och peppar. Stek lammet runt om i en uppvärmd stekpanna. Lägg sedan lammet på en plåti ugnen och vänd det var 10:e minut. Tag efter ca 25 minuter ut det ur ugnen och häll över blandningen av brödtärningar, timjan m.m. Ställ in i ugnen i ytterligare ca 10-15 minuter. Tag ut lammet ur ugnen och låt det vila i plastfolie i ca 10 minuter. Sänk ugnstemperaturen till ca 180 grader och tillsätt sparrisen, potatisen och vitlöken och låt det stå i ugnen i ca 10 minuter. Skala potatisen och dela i fyra bitar. Skölj i kallt vatten och låt den torka. Hetta upp smör (60 gr) i en panna och bryn potatisen i ca 10 minuter på hög värme till dess att de har blivit gyllengula.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.