Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm- och spenatgryta - Ghorme sabzi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En supergod persisk gryta med frisk smak av lime. Glutenfritt, äggfritt och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och hacka löken. Hacka spenat och gräslök. Häll av och skölj bönorna. Fräs lök, spenat och gräslök i ½ dl olja ca 5 minuter utan att det får färg. Ställ åt sidan.
  2. Stek köttet i ½ dl olja tills det får färg. Tillsätt spenatfräs, kanel och lime. Häll över det kokande vattnet. Låt sjuda under lock i ca 1 timme, tills köttet är mört. Tillsätt bönorna och oka ytterligare några minuter. Smaka av med muskot, 1½ tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Servera grytan med ris och/eller kokt potatis. Vill man bjuda extra fint serveras såväl vitt ris som saffranskryddat ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.