En supergod persisk gryta med frisk smak av lime.
Glutenfritt, äggfritt och laktosfritt.
Instruktioner
- Skala, dela och hacka löken. Hacka spenat och gräslök. Häll av och skölj bönorna. Fräs lök, spenat och gräslök i ½ dl olja ca 5 minuter utan att det får färg. Ställ åt sidan.
- Stek köttet i ½ dl olja tills det får färg. Tillsätt spenatfräs, kanel och lime. Häll över det kokande vattnet. Låt sjuda under lock i ca 1 timme, tills köttet är mört. Tillsätt bönorna och oka ytterligare några minuter. Smaka av med muskot, 1½ tsk salt och 2 krm peppar.
- Servera grytan med ris och/eller kokt potatis. Vill man bjuda extra fint serveras såväl vitt ris som saffranskryddat ris.
Publicerat den
24 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar