Inte enbart nöt- eller fläskfärs kan komma ifråga när det gäller pannbiff. Den här rätten är en god variant av den typiskt gotländska "fårsmäckan".
Instruktioner
- Lägg skorpmjölet i grädden och låt det svälla. Arbeta färsen med samtliga kryddor. Arbeta in skorpmjölsblandningen och ägg i färsen.
- Hetta upp matfettet i stekpanna, klicka ner färsen. Stek biffarna på båda sidor. Håll dem därefter varma.
- Strimla lök och urkärnad paprika till såsen. Fräs dem hastigt i oljeblandat smör eller margarin. Rör om då och då. Skålla tomaterna genom att spetsa dem på gaffel och hålla ner dem några sekunder i kokande vatten. Skalet går sedan lätt att dra av. Hacka tomatköttet, blanda ner det i paprikaröran, rör även ner tomatpurén.
- Häll över buljongen, låt såsen koka ca 15 minuter. Lägg mot slutet av koktiden ner biffarna i såsen. Smaka av. Runda ev. av med grädde/crème fraiche.
- Naturligtvis går det att göra biffarna med nötfärs.
Publicerat den
8 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar