Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammbiffar i paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inte enbart nöt- eller fläskfärs kan komma ifråga när det gäller pannbiff. Den här rätten är en god variant av den typiskt gotländska "fårsmäckan".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg skorpmjölet i grädden och låt det svälla. Arbeta färsen med samtliga kryddor. Arbeta in skorpmjölsblandningen och ägg i färsen.
  2. Hetta upp matfettet i stekpanna, klicka ner färsen. Stek biffarna på båda sidor. Håll dem därefter varma.
  3. Strimla lök och urkärnad paprika till såsen. Fräs dem hastigt i oljeblandat smör eller margarin. Rör om då och då. Skålla tomaterna genom att spetsa dem på gaffel och hålla ner dem några sekunder i kokande vatten. Skalet går sedan lätt att dra av. Hacka tomatköttet, blanda ner det i paprikaröran, rör även ner tomatpurén.
  4. Häll över buljongen, låt såsen koka ca 15 minuter. Lägg mot slutet av koktiden ner biffarna i såsen. Smaka av. Runda ev. av med grädde/crème fraiche.
  5. Naturligtvis går det att göra biffarna med nötfärs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.