Skogens friska doft, saftiga biffar ackompanjeras fint av älgörtskryddade lingon.
Instruktioner
- Lingonröra:
Blanda lingon med socker och honung. Mosa lingonen med en gaffel och blanda med likör. Ställ kallt.
- Biffar:
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda ströbröd med mjölk, låt svälla ca 10 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök, stöt enbären i en mortel, hacka dem fint.
- Rör ner ägget i färsen och blanda ner ströbrödsblandning, lök, vitlök, enbär och rosmarin, krydda med salt och peppar.
Forma 8 biffar av smeten.
Stek i smör 2-3 minuter i en stekpanna på avrje sida tills de fått lite färg.
Lägg över dem i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen 10-15 minuter.
- Sås:
Skala och fonhacka löken, skär svampen i bitar. Fräs den i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör och fräs ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt lök och vin och låt det småkoka någon minut. Häll i grädde och låt sjuda ca 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
- Servera biffarna med sås, lingonröra och rostade rotfrukter.
Publicerat den
26 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar