Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammbiffar med svampsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skogens friska doft, saftiga biffar ackompanjeras fint av älgörtskryddade lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lingonröra: Blanda lingon med socker och honung. Mosa lingonen med en gaffel och blanda med likör. Ställ kallt.
  2. Biffar: Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ströbröd med mjölk, låt svälla ca 10 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök, stöt enbären i en mortel, hacka dem fint.
  3. Rör ner ägget i färsen och blanda ner ströbrödsblandning, lök, vitlök, enbär och rosmarin, krydda med salt och peppar. Forma 8 biffar av smeten. Stek i smör 2-3 minuter i en stekpanna på avrje sida tills de fått lite färg. Lägg över dem i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen 10-15 minuter.
  4. Sås: Skala och fonhacka löken, skär svampen i bitar. Fräs den i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör och fräs ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt lök och vin och låt det småkoka någon minut. Häll i grädde och låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera biffarna med sås, lingonröra och rostade rotfrukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.