Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

lammbringa med balsamicosås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

God rätt till julbordet som klimatvänligt alternativ till rullsyltan. Mängden är beräknad till julbord - vi har väldigt, väldigt många rätter på julbordet och då räcker det till 25 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs trattkantareller med lök i några msk smör tills purjolöken slaknar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt skalet av 1 riven citron samt en ask frusen persilja. Lägg slaksidorna med de tunna delarna omlott. Bred ut svampblandningen. Rulla ihop och bind om med steksnöre. Stek i ugnen 200 grader tills innertemperatur 72 grader.
  2. Koka ihop ingridienserna till såsen låt den reduceras till halva mängden.
  3. Skär upp lammrullen när den svalnat; serveras som kallskuret på julbordet med såsen till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 6 december 2014

    Jag har gjort denna rulle två gånger nu. Andra gången tillsattes 200 g fläskfärs till smeten för att få en matigare rulle. Jag strödde också över hel rosépeppar innan bringan rullades ihop. Stektes i lägre temperatur under längre tid, ca 125 grader för att få ett mörare kött.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.