Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammburgare med röd pestopotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemgrillade saftiga burgare med god och färggrann potatissallad blir sommarens nya favorit. Servera gärna med hembakade hamburgerbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela i mindre bitar. Blanda potatisen med peston. Rosta pinjenötterna. Dela tomaterna och smula osten. Fördela nötter, tomater och ost över salladen. Strö på rikligt med basilikablad.
  2. Arbeta ihop lammfärs, hackad rosmarin, pressad vitlök, citronskal, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare och grilla över glöd, 3-4 minuter på varje sida.
  3. Servera de nygrillade burgarna med potatissalladen och eventuellt hamburgerbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.