Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammburgare med stora vita bönor i pestosås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Saftiga burgare som serveras med ett smakrikt och annorlunda tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken fint. Blanda snabbt ihop färs med lök, salt, svartpeppar, potatismjöl och vatten. Blanda för hand eller använd en trägaffel. Låt blandningen stå i kyl 30 minuter. Gör iordning bönor i pestosås undertiden.
  2. Skölj och låt bönorna rinna av.
  3. Mixa ingredienserna till pestosåsen i en matberedare med vass kniv eller med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Lägg i bönorna och blanda försiktigt runt. Täck över och kyl tills det är dags att servera.
  5. Forma färsblandningen till 6 lika stora burgare. Pensla dem på båda sidor med olja och lägg åt sidan. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
  6. Stäm av värmen, som ska vara medelstark.
  7. Grilla burgarna 5-6 minuter på var sida över direkt glödvärme.
  8. Lägg upp lammburgarna på en bädd av stora vita bönor i pestosås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.