Saftiga burgare som serveras med ett smakrikt och annorlunda tillbehör.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken fint. Blanda snabbt ihop färs med lök, salt, svartpeppar, potatismjöl och vatten.
Blanda för hand eller använd en trägaffel. Låt blandningen stå i kyl 30 minuter. Gör iordning bönor i pestosås undertiden.
- Skölj och låt bönorna rinna av.
- Mixa ingredienserna till pestosåsen i en matberedare med vass kniv eller med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg i bönorna och blanda försiktigt runt. Täck över och kyl tills det är dags att servera.
- Forma färsblandningen till 6 lika stora burgare.
Pensla dem på båda sidor med olja och lägg åt sidan.
Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
- Stäm av värmen, som ska vara medelstark.
- Grilla burgarna 5-6 minuter på var sida över direkt glödvärme.
- Lägg upp lammburgarna på en bädd av stora vita bönor i pestosås
Publicerat den
6 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar