Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammcurry i ugn

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här grytan sköter sig nästan själv i ugnen, men tar lite tid på sig att bli färdig. Kryddorna blir extra smakrika av att de fräses i olja. Servera kokt basmatiris till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°. Skala och hacka löken fint. Skär äpplena i klyftor, ta bort kärnorna och tärna fruktköttet.
  2. Skär köttet i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse med några msk vetemjöl i. Skaka om så att bitarna blir inmjölade.
  3. Bryn sedan köttet i omgångar i så lite fett som möjligt. Lägg över i en ugnssäker form eller gryta.
  4. Vispa ur stekpannan med lite vatten, häll skyn över köttet.
  5. Fräs lök och äppelhack och rör ner curry, spiskummin, vinäger, farinsocker och kajennpeppar. Låt fräsa någon minut på rätt stark värme. Häll i buljong, koka upp och slå alltsammans över köttet.
  6. Rör om väl, täck formen med folie eller grytan med lock och baka i ugnen i ca 1½ timme eller tills köttet är mört.
  7. Servera små skålar med olika tillbehör; avrunnen yoghurt, tunna gurkskivor, kokosflingor eller fint hackad röd eller gul paprika. Avrunnen naturell yoghurt är mycket gott till kryddstarka grytor som den här.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lottakilic 26 mars 2010

    visst menar du 2 msk farinsocker?

  • MrsC 26 mars 2010

    Ja, 2 msk farinsocker :-) Hälsningar Pia :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.