Den här grytan sköter sig nästan själv i ugnen, men tar lite tid på sig att bli färdig. Kryddorna blir extra smakrika av att de fräses i olja. Servera kokt basmatiris till
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°. Skala och hacka löken fint. Skär äpplena i klyftor, ta bort kärnorna och tärna fruktköttet.
- Skär köttet i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse med några msk vetemjöl i. Skaka om så att bitarna blir inmjölade.
- Bryn sedan köttet i omgångar i så lite fett som möjligt. Lägg över i en ugnssäker form eller gryta.
- Vispa ur stekpannan med lite vatten, häll skyn över köttet.
- Fräs lök och äppelhack och rör ner curry, spiskummin, vinäger, farinsocker och kajennpeppar. Låt fräsa någon minut på rätt stark värme. Häll i buljong, koka upp och slå alltsammans över köttet.
- Rör om väl, täck formen med folie eller grytan med lock och baka i ugnen i ca 1½ timme eller tills köttet är mört.
- Servera små skålar med olika tillbehör; avrunnen yoghurt, tunna gurkskivor, kokosflingor eller fint hackad röd eller gul paprika. Avrunnen naturell yoghurt är mycket gott till kryddstarka grytor som den här.
Publicerat den
22 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
visst menar du 2 msk farinsocker?
Ja, 2 msk farinsocker :-) Hälsningar Pia :-)