Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsbiffar med pepparmynta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Receptet är inspirerat från Orienten, där har man ofta pepparmynta som krydda. Har alltid pepparmynttepåsar hemma, så dem använder jag här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ströbrödet i en bunke och häll det kalla vattnet över, låt svälla en stund, klipp upp botte på två pepparmyntstepåsar, tillsätt pepparmyntan, saltet, ägget och lammfärsen. Rör ihop ingredienserna ordentligt och låt smeten vila medan stekpannan blir het. Forma ovala biffar, något större och plattare än köttbullar och stek i raps- eller olivolja ( smör ) i 3-4 minuter på var sida.
  2. Servera med en tomatsallad gärna med en pressad vitlöksklyfta i marinaden, gröna bönor (på burk) och kokta potatisklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kerstinlisbeth 19 oktober 2009

    Om du vill göra glutenfria biffar så tar du 2 msk potatismjöt och lämnar bort både ströbrödet och vattnet.. Vill du av någon anledning ha mer basik mat , tar du 2 msk bovetemjöl istället. Då lämnar jag också bort vattnet. Biffarna blir mer fasta i koncistensen då.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.