Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå ca 5 minuter.
Rör ned ägget, schalottenlöken, vitlöken och ströbrödblandningen i färsen. Rör ned kryddorna.
Rulla små bollar av färsen och stek i smält smör i en rymlig stekpanna.
Ett tips är att använda sig av aningen blöta händer, så går det enklare att rulla! Stek bullarna tills de fått en fin stekyta och låt sedan vänta på en tallrik bredvid spisen tills tomatsåsen är klar.
Hacka tomaterna, schalottenlöken och chili.
Pressa vitlöken. Stek lök och vitlök mjukt, på lågvärme i en stekpanna med smält smör. Tillsätt tomater och chilifrukten. Blanda ned råsocker, grönsaksbuljong och hälften av kryddorna i stekpannan. Häll på vinet.
Låt puttra på lågvärme i cirka 15 minuter (men ju längre desto bättre!) Tillsätt lammfärsbullarna och smaka av med resten av kryddorna, salt och peppar. Koka samtidigt pastan. Samtidigt som denne är klar bör lammfärsbullarna och tomatsåsen vara färdiga.