Kryddiga lammfärsbullar med härliga, färgrika och nyttiga grönsaker i en gryta. Couscous är gott till.
Instruktioner
- Lammfärsbullar:
Plocka och hacka korianderbladen. Blanda alla ingredienser i en bunke. Rulla till köttbullar och ställ åt sidan.
- Grönsaker:
Skala morötter, lök och kålrot, skär dem i små bitar.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Skölj och skär zucchinin i mindre bitar. Häll av och skölj kikärterna.
- Plocka och hacka koriander bladen.
- Stek grönsakerna med kajennpeppar, saffran, paprikapulver, socker, salt och peppar i oljan i en stor kastrull eller en traktörpanna 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten och russin. Smula i buljongen och låt grytan koka ihop under lock på medelvärme ca 20 minuter.
- Lägg försiktigt ner lammfärsbullarna och låt grytan koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 5 minuter tills lammfärsbullarna är genomkokta.
Servera med couscous
Publicerat den
30 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar