Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsbullar med grönsaker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kryddiga lammfärsbullar med härliga, färgrika och nyttiga grönsaker i en gryta. Couscous är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lammfärsbullar: Plocka och hacka korianderbladen. Blanda alla ingredienser i en bunke. Rulla till köttbullar och ställ åt sidan.
  2. Grönsaker: Skala morötter, lök och kålrot, skär dem i små bitar.
  3. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Skölj och skär zucchinin i mindre bitar. Häll av och skölj kikärterna.
  5. Plocka och hacka koriander bladen.
  6. Stek grönsakerna med kajennpeppar, saffran, paprikapulver, socker, salt och peppar i oljan i en stor kastrull eller en traktörpanna 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten och russin. Smula i buljongen och låt grytan koka ihop under lock på medelvärme ca 20 minuter.
  7. Lägg försiktigt ner lammfärsbullarna och låt grytan koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 5 minuter tills lammfärsbullarna är genomkokta. Servera med couscous

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.